La majoria de les comunitats disposen d'ascensor (fins i tot més d'un) originant un elevat consum elèctric, així com una despesa de manteniment considerable. Aquests són alguns consells per a l'ús dels ascensors.
 

Hàbits de consum:

  • No avisar diversos ascensors alhora: en el cas que l'edifici disposi de diversos ascensors al mateix portal, consciencia els teus veïns de no avisar diversos ascensors alhora.
  • Reduir consum elèctric utilitzant les escales: anima els teus veïns a utilitzar les escales si es tracta de pocs pisos, ajudaràs a reduir el consum elèctric. És molt més saludable i econòmic pujar a casa a peu que fer-ho amb l'ascensor.

 

Mesures tecnològiques:

  • Mecanismes de maniobra selectiva: si és possible instal·la ascensors amb mecanismes de maniobra selectiva, que activen l'avís de l'ascensor més proper al punt requerit.
  • Il·luminació d'ascensors: es recomana que l'interior dels ascensors no estigui permanentment il·luminat. Pot instal·lar-se un detector de presència que encengui el llum de l'interior només quan entri algú o interconnectar l'encesa dels llums de l'habitacle amb el mecanisme de maniobra de l'ascensor.