Terraconfort

Inversió zero amb estalvi des del primer dia

Estalvia energia i diners connectat a la geotèrmia 

Gaudeix d'un servei de climatització amb energia renovable durant tot l'any, gràcies a la tecnologia de bomba de calor geotèrmica i l'experiència de Gas Natural Fenosa.

La bomba de calor geotèrmica és una tecnologia de gran rendiment i baix consum que utilitza energia renovable. Una valuosa alternativa a altres equips de climatització que pot reduir el teu consum energètic fins a un 60%.

Gas Natural Fenosa s'encarrega de tot: enginyeria i legalitzacions, inversió, gestió de tràmits i subvencions, muntatge i manteniment de la instal·lació.

A més, tindràs a la teva disposició un servei personalitzat d'assistència 24 hores al dia, 365 dies a l'any.

Després de la fi del contracte, normalment 10 anys, l'equip passa a ser possessió del client.
 

Beneficis de Terraconfort

Sense inversions. La teva empresa no ha de fer cap inversió per a la renovació o la construcció de la sala tècnica; la farà Gas Natural Fenosa.

Estalviar energia i diners. És el sistema de climatització amb millor rendiment del mercat, fins al 600%.

Subministrament complet d'energia útil. Només pagaràs per l'energia que realment utilitzis i no pel combustible que consumeixis.

Obtenir energia durant tot l'any. El funcionament de la bomba de calor geotèrmica no depèn de les condicions meteorològiques.

Telegestió i control informàtic central. A través del sistema de telegestió, la teva instal·lació geotèrmica estarà sempre controlada amb la màxima eficiència des de les nostres oficines.

Gestió del manteniment. Nosaltres fem el manteniment preventiu, que contribueix a prolongar la vida de les instal·lacions, i amb què complim amb la normativa vigent. I també el manteniment correctiu, i ens fem càrrec de qualsevol imprevist. Així podràs despreocupar-te de la sala tècnica.

Servei d'assistència 24 hores al dia, 365 dies a l'any. Disposaràs d'un servei d'assistència, que inclou revisions periòdiques, servei de reparacions d'avaries i substitució de peces.

Disminuir les emissions de CO2. Podràs climatitzar amb energia renovable i reduir l'impacte mitjà ambiental de les instal·lacions.

Tenir un impacte visual i acústic nul. L'espai utilitzat pels captadors pot recuperar l'ús anterior (aparcament, zona d'esbarjo, zona esportiva, zona verda...).

Millora la salut dels usuaris. La tecnologia geotèrmica no produeix emissions de gasos tòxics ni fuites. A més, en no haver-hi torres de refrigeració, es disminueix el risc de legionel·losi.

 

Instal·lacions d'energia geotèrmica: descobreix-ne més informació

Com funcionen?

Independentment de l'època de l'any, a partir de certa profunditat, el subsòl es troba a una temperatura pràcticament constant durant tot l'any. Entre 15 m i 20 m, la temperatura del subsòl s'estabilitza al voltant dels 17 ºC.

  • A l'hivern, les bombes de calor geotèrmiques absorbeixen la calor del subsòl i funcionen com a calefacció.

  • A l'estiu, recullen la temperatura més freda del subsòl per refrigerar l'ambient.

 

Com s'instal·len?

La bomba de calor geotèrmica funciona com una bomba de calor convencional i, com totes, necessita una aportació d'energia elèctrica, per la qual cosa es requereix una connexió a la xarxa. La seva peculiaritat és que l'intercanvi de calor es realitza amb el subsòl (en les bombes tradicionals se sol realitzar amb l'aire exterior). Aquest intercanvi tèrmic amb el subsòl es pot fer de diverses maneres, encara que les més esteses són:
 

  • Sistema de captació vertical

L'intercanviador geotèrmic es disposa de manera vertical, generalment a profunditats d'entre 80 i 120 m. No requereix superfícies de captació tan grans com el sistema mitjançant captació horitzontal, però requereix d'una major especialització de l'empresa instal·ladora.
 

  • Sistema de captació horitzontal

L'intercanviador geotèrmic es disposa de manera horitzontal, generalment a profunditats d'entre 1,5 i 2 m. Respecte al sistema de captació vertical, requereix una major superfície ocupada, però els costos d'implementació són, en general, menors.

El tipus, la mida i la geometria del captador geotèrmic es determinen una vegada es coneix la demanda energètica de l'edifici i les condicions del terreny. En general, per a instal·lacions de més de 30 kW, aquesta caracterització tèrmica del subsòl es duu a terme mitjançant una prova in situ, al lloc on es farà la captació geotèrmica, anomenada Test de resposta tèrmica del terreny (TRT).

La presència d'aigües subterrànies no només no impedeix la implementació del sistema de captació geotèrmic, sinó que la seva presència afavoreix l'intercanvi tèrmic i l'eficiència de la instal·lació.

 

Per què contractar amb Gas Natural Fenosa?

Els serveis d'una empresa líder i especialista en energia, amb un equip de professionals altament qualificats.

Comoditat i facilitats de pagament, determinant un import fix al mes, assequible per a tu i la teva empresa.

Tranquil·litat, perquè Gas Natural Fenosa et proporciona el monitoratge i un servei programat de visites de manteniment que garanteixen el correcte estat i funcionament de la instal·lació.

 

Per a més informació, truca'ns al 900 40 20 20.

Si tens algun dubte, escriu-nos. Estem a la teva disposició.

Escriu-nos

  
« Tornar a Catàleg de solucions
 

 

Fitxers relacionats:

Descarrega tota la informació (PDF 953 kB)


Enllaços relacionats:

Com funcionen les instal·lacions  d’energia geotèrmica?

Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la teva navegació i analitzar la teva activitat a la web amb objectius estadístics i per mostrar publicitat. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies