Procura que tots els membres de la teva família sàpiguen com es talla la llum a casa. Per a qualsevol dubte pots trucar-nos al 900 100 251.


Consells i recomanacions per garantir la seguretat de la teva instal·lació elèctrica:

 
Evita el contacte de l'aigua amb l'electricitat:

Per utilitzar qualsevol aparell elèctric has de tenir les mans i els peus secs, i preferiblement estar calçat.

Abans de connectar un aparell elèctric comprova que no estigui moll, i mai no el manipulis si ets dins de la banyera o la dutxa. Quan reguis, procura no dirigir l'aigua a cables, armaris de comptadors, caixes de connexió, etc.

Als banys, les canonades d'aigua freda i calenta, desguassos, bastiments metàl·lics de portes i finestres, radiadors, etc., han d'estar connectats entre si i a la xarxa de terra.

A la cuina, procura utilitzar els aparells elèctrics lluny de la zona de la pica.

 
 
Manipula els electrodomèstics amb precaució:

Comprova que la tensió dels electrodomèstics és l'adequada per a la teva llar i que disposes de potència elèctrica contractada suficient.

Si necessites manipular-los, desconnecta'ls abans estirant la clavilla aïllant que els connecta a la paret: mai no estiris del cable directament.

Utilitza la presa de terra dels electrodomèstics, si en tenen i si la instal·lació ho permet. A més, si canvies un endoll amb presa de terra, substitueix-lo per un altre de terra, també.

Col·loca els electrodomèstics, especialment fogons, televisors i equips de so, a una distància prudencial de la paret per evitar el sobreescalfament. Si surt fum o fa alguna olor inusual, desconnecta'ls immediatament i fes-los revisar per un tècnic.

Protegeix de l'electricitat els bebès i els nens petits:

Procura que els teus fills no utilitzin joguines elèctriques que s'endollen a la xarxa llevat que els vigilis permanentment mentre juguen.

Mantingues els nens fora de l'abast d'endolls o cables, especialment a la seva habitació de jocs, i tapa'ls amb cinta aïllant o protectors d'endolls sempre que sigui possible.

Procura que els nens no juguin a prop del televisor o estirats al davant. És un objecte molt pesat per caure a sobre d'un nen i, a més, en els models més antics, el tub catòdic podria esclatar si rebés un cop fort mentre està encès.

Deixa refredar la planxa en un lloc apartat i fora de l'abast dels nens.

 
Fora de casa, tingues precaució amb les infraestructures elèctriques:

Les torres, els pals d'electricitat i les casetes de transformació poden ser perillosos: no hi entris, ni t'hi enfilis, no hi tiris pedres o altres objectes i no els utilitzis com a suports.

En zones situades sota d'una línia elèctrica, no juguis amb objectes que la puguin arribar a tocar (pals, estels, avions teledirigits, pilotes, etc.).

Si la caixa de connexions d'un fanal estigués oberta, no la toquis sota cap concepte.

Si trobes un cable al terra, no el toquis; avisa l'empresa elèctrica.

Mantingues la teva instal·lació elèctrica amb seguretat:

​Comprova que l'interruptor general i el quadre de comandament i protecció estan situats en un punt de fàcil accés que coneguin tots els membres de la família.

Una vegada al mes, almenys, comprova que el diferencial funciona correctament. Prem el botó de prova (normalment de color groc, gris o negre) i, si es dispara el diferencial, és que tot funciona. Si no, truca a un instal·lador electricista autoritzat perquè ho revisi.

Si has de manipular una instal·lació, abans apaga l'interruptor. Fes-ho, per exemple, abans de canviar una bombeta.

No bloquegis els interruptors automàtics, perquè funcionin lliurement en cas de fallada a la instal·lació.

No utilitzis mai aparells amb cables pelats, clavilles trencades, endolls deteriorats, etc.

Si un aparell et fa enrampades, desendolla'l immediatament i avisa un tècnic.

No sobrecarreguis les instal·lacions elèctriques i no posis cables elèctrics per sota les catifes.

Utilitza un endoll per a cada receptor, quan sigui possible. Les connexions múltiples poden produir sobreescalfaments.

Revisa que els llums funcionen correctament i allunya'ls de cortines i parets.

No col·loquis pantalles o recorregut de cables a prop de focus de calor.

Quan deixis d'utilitzar la planxa, encara que sigui només per un moment, no oblidis de desconnectar-la i col·locar-la en un lloc segur.

 
En cas d'accident elèctric:

​Si pots, talla la font d'alimentació del corrent. Si no, agafa la víctima per la roba i estira-la sense entrar en contacte amb la seva pell. Si fos necessari, cobreix les parts nues amb roba seca abans de tocar-les-hi.

En cas d'incendi elèctric, utilitza un extintor per apagar el foc.
 
Si es produeix una cremada localitzada, abans de tractar-la, renta't les mans curosament. Refreda la cremada amb aigua o gel, neteja el voltant amb una compresa humida i escampa-hi una solució antisèptica. Finalment, cobreix-la amb una compresa estèril i cotó. No toquis la cremada directament ni obris les butllofes que s'hi formin. Si la cremada és important, no hi posis cremes i ves al teu centre d'assistència mèdica.