Segons les teves necessitats de consum i les característiques del teu habitatge hauràs de triar un tipus o altre de caldera. A continuació, t'ho expliquem tot. 

A l'hora de comprar:

Procura comprar calderes de condensació o baixa temperatura, ja que són més eficients en el consum d'energia i, a més, estalviaràs en la teva factura.


Consells d'ús i manteniment:

Una manera d'aprofitar al màxim la teva caldera és emprar-la també per a la producció d'aigua calenta sanitària (ACS).

A les calderes, és necessari fer un manteniment periòdic de les instal•lacions. L'especialista ha de comprovar de manera regular el funcionament correcte dels cremadors, regular les temperatures i pressions dels combustibles, del vapor i de l'aigua d'alimentació. I per a les calderes que funcionen amb gas natural s'ha de fer una revisió de les instal•lacions. Si tens radiadors, has de purgar-los periòdicament per eliminar l'aire acumulat que dificulta la transmissió de la calor de l'interior del radiador a l'exterior.

Per a una regulació de la temperatura, el millor és instal•lar un programador a la sala principal (menjador) que permeti programar l'encesa/apagada de la calefacció per hores i dies de la setmana.

A més, instal•la vàlvules termostàtiques als radiadors del teu habitatge, és una solució accessible i fàcil de col•locar, i podràs regular de manera independent la temperatura de cada habitació.


« Tornar a Calderes i altres equips de producció d'aigua calenta 
 

 


Enllaços relacionats:

Consulta més detalls sobre l'adquisició de calderes convencionals 

Consulta més detalls sobre l'adquisició de calderes de baixa temperatura

Consulta més detalls sobre l'adquisició de calderes de condensació

Consulta més detalls sobre l'adquisició de calderes de biomassa