Quin equip he de comprar?

Els televisors i equips audiovisuals solen tenir un baix consum d'energia, però cada vegada tenim més aparells d'aquest tipus a casa nostra. Per això a l'hora de comprar-ne un cal començar a tenir en compte els consums:

En el cas dels televisors, l'ús intensiu dels quals fa que tinguin un consum elevat, la tria del tipus de televisor és important. Un televisor de plasma consumeix fins a 2,5 vegades més que un televisor LCD. En el cas d'una pantalla de 40", amb un ús diari de 3 hores, parlem de consumir 270 kWh més a l'any, 36 €.

Un altre aspecte que cal tenir en compte a l'hora de seleccionar un equip és que es pugui apagar des d'un botó. Alguns equips avui en dia no poden apagar-se del tot, estan sempre en mode stand-by, la qual cosa suposa que l'equip consumeix constantment, fins a un 15% del seu consum en funcionament normal.Ordinador i equips informàtics

Quin equip he de comprar?

Si compres un ordinador, compra'n un que tingui sistema d'estalvi "Energy Star", ja que tenen la capacitat de passar a un estat de repòs, hibernació, quan ha transcorregut un determinat temps sense activitat.

Si no saps si adquirir un portàtil o un PC, recorda que un avantatge afegit dels portàtils és que consumeixen molta menys energia. Tot i així, si et decideixes pel PC recorda que la pantalla és la part de l'ordinador que més consumeix, per això és recomanable comprar pantalles planes (TFT), que són les que menys consumeixen. Compra impressores que imprimeixin a doble cara i aparells de fax que utilitzin paper normal (no tèrmic).
 


Petits electrodomèstics

Quin equip he de comprar?

Batedora, aspiradora, assecador, torradora, màquina d'afaitar, ventilador, planxa, etc. Aquests electrodomèstics tenen potències molt dispars. Els que produeixen calor, com la planxa, tenen potències més grans que els que només fan accions mecàniques, com la batedora. Quan triïs aquests electrodomèstics tingues en compte la potència, i tria el que millor s'adapti a les teves necessitats.