Canviar de comercialitzadora és molt senzill, una vegada hagis firmat un contracte amb Gas Natural Fenosa, ens encarreguem de fer tots els tràmits necessaris per fer efectiu el canvi de companyia.

Aquests són els passos i els terminis* per al canvi de companyia d'energia:

 
Fase 1 – Sol·licita connexió a la xarxa de proveïment de gas i/o llum.
Fase 2 – Et visitarà un instal·lador al teu domicili en el moment que la distribuïdora rebi la sol·licitud d'alta.
Fase 3 – L'instal·lador et lliurarà el certificat per contractar el subministrament amb una empresa comercialitzadora.
Fase 4 – Una empresa certificadora et revisarà la instal·lació per a la seva posada en servei.
Terminis: 30 dies si el teu habitatge no té la instal·lació, però algun dels teus veïns sí. Si el teu habitatge i els teus veïns no tenen instal·lació, has de consultar amb la distribuïdora. 

Si ja tens instal·lació de gas natural i/o llum a casa...

Has de disposar del certificat d'instal·lació Individual en regla. Si ja el tens, pots trucar directament al telèfon d'atenció al client de l'empresa comercialitzadora que prefereixis.

Si no tens el certificat, t'hauràs de posar en contacte amb un instal·lador de gas autoritzat. Vindran a casa teva per fer una inspecció de la instal·lació receptora individual (IRI). Si la teva instal·lació compleix la normativa vigent, i comproven que el gas arriba a tots els punts de consum i que els aparells funcionen correctament, el tècnic deixarà la instal·lació llesta per ser utilitzada i emetrà el certificat d'instal·lació individual en la mateixa visita. Una vegada tinguis el certificat, pots demanar-li al mateix instal·lador que t'ha visitat a casa que et gestioni l'alta de subministrament de gas natural, o pots trucar tu mateix al telèfon d'atenció al client de l'empresa comercialitzadora que prefereixis.

Passos per a l'activació del contracte amb la comercialitzadora Gas Natural Servicios:

Fase 5 – S'activarà el contracte amb Gas Natural Servicios en un termini aproximat d'1 setmana, des que la instal·lació estigui en servei.
Fase 6 – Rebràs la factura d'alta quan la distribuïdora comuniqui a Gas Natural Servicios el teu primer consum. Se t'aplicarà l'oferta que et correspongui.
 
(*) Terminis mitjans estimats. | (1) A partir d'aquell moment rebràs la factura de liquidació de l'anterior companyia i la primera factura de la companyia actual, Gas Natural Fenosa. L'última lectura utilitzada per a la facturació de liquidació de la teva anterior comercialitzadora "sempre" serà la de partida per a la primera factura de Gas Natural Fenosa. | (2) Per als subministraments elèctrics amb cicle de lectura i facturació bimestral, la data de canvi serà en els 15 dies següents a la sol·licitud d'accés a la distribuïdora o quan correspongui segons el cicle de lectura. Per als subministraments amb cicle de lectura i facturació mensual, serà segons el cicle de lectura. Per a tarifes de gas 3.1, 3.2 i 3.3 la data de canvi coincidirà amb el dia 1, 11 o 21 de cada mes, i el distribuïdor haurà de seleccionar la data de canvi més pròxima a la de validació. La data de canvi per a tarifes 3.4 coincidirà amb el cicle de lectura que tingui el client.