Frigorífics i congeladors

Sabies que per cada grau que abaixes la temperatura gastes un 5% més d'energia?

A continuació, et deixem uns quants consells que t'ajudaran a escollir el frigorífic o congelador ideal.
 

A l'hora de comprar:

Procura comprar frigorífics i congeladors de classe energètica A+ o A++, ja que estalviaràs energia i, a més, reduiràs la teva factura.
 

Consells d'ús:

Configura la temperatura del frigorífic en l'interval de 3ºC a 7ºC, i el congelador a -18ºC. Recorda que per cada grau que baixes la temperatura hi ha fins a un 5% més de consum.

Col·loca els aliments dins del frigorífic de tal manera que s'afavoreixi la circulació de l'aire fred, d'aquesta manera la refrigeració serà més eficient i el consum elèctric menor. No obstrueixis les sortides d'aire de l'interior del frigorífic.

Deixa que els aliments cuinats es refredin abans d'introduir-los al frigorífic o al congelador.

Cobreix els líquids i embolica els aliments que guardes al frigorífic. Els aliments no coberts produeixen humitat i imposen una càrrega de treball superior al compressor, de manera que augmenten el consum elèctric.

Evita obrir la porta del frigorífic i del congelador contínuament, la pèrdua del fred fa treballar el compressor més intensament i augmenta el consum elèctric per assolir la temperatura programada, sobretot a l'estiu. Com més vegades obris la porta, més gebre es produirà i, per tant, també es produirà més consum elèctric.

Deixa uns 5 cm entre la part posterior del frigorífic, la paret i els laterals, d'aquesta manera es facilita la ventilació i augmenta el rendiment.

Col·loca el frigorífic fora de l'abast de la llum solar, del forn o de qualsevol altra font de calor.

Si tens un congelador independent, recorda que no cal que estigui tan a mà com el frigorífic. Aprofita per situar-lo en una habitació fresca i així obtindràs un rendiment més alt.

Desconnecta el frigorífic i el congelador durant absències prolongades, més de 15 dies. Durant aquell període d'absència deixa'l net i amb la porta oberta per evitar olors desagradables.


Consells de manteniment:

  • Assegura't que les juntes del frigorífic i el congelador segellen correctament, per evitar les pèrdues de fred. Per comprovar el tancament hermètic, tanca la porta del frigorífic i col·loca un paper a la junta. Si en estirar-lo no ofereix resistència, llavors seria convenient canviar les gomes, l'estalvi es notarà en poc temps.

  • Neteja cada 3 o 4 mesos la part posterior del frigorífic amb un drap sec o amb l'aspirador. La brutícia acumulada en aquesta zona dificulta la dissipació de la calor extreta del frigorífic i n'augmenta el consum.

  • Evita la formació de gebre, una espessor de gel al frigorífic superior a 3 mm pot produir un augment del consum elèctric de fins a un 30% per la disminució del poder de refrigeració. A més, al congelador, el gel dificulta la congelació i obliga el motor a funcionar amb més potència, la qual cosa augmenta el consum i disminueix la vida útil de l'equip.

  • Cal que en els frigorífics equipats amb sistema no frost es comprovi que els receptors de l'aigua de gebre del plafó posterior a l'interior del frigorífic estiguin nets per permetre l'adequada descongelació.

  
Enllaços relacionats:

Consulta més detalls sobre l'adquisició de frigorífics

Consulta més detalls sobre l'adquisició de congeladors

Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la teva navegació i analitzar la teva activitat a la web amb objectius estadístics i per mostrar publicitat. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies