Televisors i equips audiovisuals

Tria la millor opció

Si connectes tots els teus equips a una interlínia amb interruptor, podràs apagar-los tots alhora i evitar el consum que es produeix quan estan en mode d'espera.
 

A l'hora de comprar:

L'elecció del tipus de TV és important: Una televisió de plasma consumeix fins a 2,5 vegades més que una de tipus LCD.
 

Consells d'ús:

Tant la televisió com altres equips (DVD, equips de música, etc.) tenen una opció per quedar-se encesos en mode "d'espera" o "stand-by"; aquest mode es pot accionar des del comandament a distància. En aquesta modalitat els equips consumeixen energia, en alguns casos com els televisors, de
fins al 15% que consumiria si l'aparell estigués encès. Quan no hagis d'encendre els equips en un espai llarg de temps, apaga'ls des del botó.

Un altre suggeriment és connectar alguns d'aquests equips a interlínies o bases de connexió múltiple amb interruptor i així s'apagaran tots alhora.

 

Quin equip comprar?

Els televisors i equips audiovisuals solen tenir un baix consum d'energia, però cada vegada tenim més aparells d'aquest tipus a casa nostra. Per això a l'hora de comprar-ne un cal començar a tenir en compte els consums:

En el cas dels televisors, l'ús intensiu dels quals fa que tinguin un consum elevat, la tria del tipus de televisor és important. Un televisor de plasma consumeix fins a 2,5 vegades més que un televisor LCD. En el cas d'una pantalla de 40", amb un ús diari de 3 hores, parlem de consumir 270 kWh més a l'any, 36 €.

Un altre aspecte que cal tenir en compte a l'hora de seleccionar un equip és que es pugui apagar des d'un botó. Alguns equips avui en dia no poden apagar-se del tot, estan sempre en mode stand-by, la qual cosa suposa que l'equip consumeix constantment, fins a un 15% del seu consum en funcionament normal.

Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la teva navegació i analitzar la teva activitat a la web amb objectius estadístics i per mostrar publicitat. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Política de cookies