Què és la factura online?

Tens dubtes sobre el servei Factura Online? T'ajudem

Preguntes freqüents

 • Què és una factura electrònica?

  És una modalitat de factura en què no s'empra el paper com a suport, sinó un fitxer electrònic. La signatura electrònica que porta incorporada demostra l'autenticitat de l'emissor i en garanteix la integritat del contingut, per la qual cosa legalment és un document considerat com a vinculant i no necessita més prova o confirmació que la seva pròpia existència.

 • En què consisteix el servei de Factura Online?

  El servei de Factura Online et permet prescindir de la recepció de les factures en paper: rebràs l'avís per correu electrònic de la disponibilitat de noves factures. A través d'internet des de qualsevol lloc i en qualsevol moment podràs visualitzar i baixar les teves factures. El servei és totalment gratuït i en qualsevol moment es pot tornar a sol·licitar la recepció de la factura en paper.

 • Com em dono d'alta al servei de Factura Online?

  Per utilitzar el servei de Factura Online hauràs de ser usuari registrat de l'Àrea privada de Gas Natural Fenosa. És a dir, a través de l'Àrea clients si disposes d'un contracte actiu amb Gas Natural Servicios SDG, SA o un contracte de gas amb Gas Natural SUR, SA. O a través de l'Oficina Directa si disposes d'un contracte actiu amb Unión Fenosa Comercial, SL o un contracte elèctric amb Gas Natural SUR, SA. A través d'aquesta, podràs consultar tots els teus contractes i els comptes bancaris on estan domiciliats, sol·licitar un canvi de domiciliació, facilitar-nos la lectura i gestionar totes les sol·licituds respecte a les teves factures i molts altres tràmits relacionats amb els teus contractes. Una vegada registrat, podràs sol·licitar l'alta al servei de Factura Online de manera molt senzilla.

 • Com puc consultar les meves factures electròniques?

  Pots consultar les teves factures electròniques en qualsevol moment i des de qualsevol lloc accedint amb el teu usuari i contrasenya a les oficines online. A l'apartat "Les meves factures" tindràs llistades les factures de la teva llar. Si vols visualitzar les factures tal com apareixerien en paper, fes clic sobre la factura que t'interessi i s'obrirà un document en format PDF que podràs desar a l'ordinador. Per visualitzar el document de factura electrònica necessitaràs el programa Adobe Acrobat Reader. Si no en disposes, te'l pots baixar des de la mateixa Àrea clients.

 • Puc desar les factures electròniques a l'ordinador?

  Sí, quan accedeixis a una factura electrònica podràs obrir-la per visualitzar-la o desar-la. Si tries desar-la, un quadre de diàleg et preguntarà on i podràs indicar la unitat i carpeta de l'ordinador on vols desar el document. És una manera fàcil i còmoda d'arxivar les factures electròniques en un format amb validesa legal-fiscal, i consultar-les quan vulguis sense necessitat d'estar connectat a internet.

 • Com puc saber amb antelació que m'arribarà un càrrec d'una nova factura si no rebo la factura en paper?

  Cada vegada que s'emeti una nova factura de qualsevol dels contractes que tinguis amb el servei Factura Online activat, t'enviarem un correu electrònic d'avís a l'adreça que ens hagis indicat. En aquest correu, t'indicarem l'adreça del contracte sobre el qual s'ha generat la nova factura i la data, juntament amb un enllaç per a la seva consulta. Per a la teva seguretat, aquestes dades només es mostraran quan accedeixis a la teva Àrea clients, després d'identificar-te amb les teves claus personals.

 • Rebré un correu electrònic per cadascuna de les factures que m'enviïn?

  Rebràs un correu electrònic per cada nova factura que s'emeti de cada contracte en què tinguis activat el servei de Factura Online.

 • Durant quant temps puc consultar les meves factures electròniques?

  A l'Àrea clients sempre tindràs accés a la consulta i baixada de les teves factures dels tres últims anys. Si necessites una factura anterior, l'hauràs de sol·licitar al servei d'Atenció al Client.

 • És segura la factura electrònica?

  La factura electrònica és totalment segura. La signatura electrònica que porta adjunta i el certificat d'emissió de la signatura garanteix l'autenticitat de l'emissor i la integritat del contingut. Aquesta signatura electrònica és un sistema d'autenticació d'un document electrònic (pdf, xml, etc.) emès per una entitat degudament acreditada per l'Agència Estatal de l'Administració Tributària. La signatura electrònica de les factures de Gas Natural Servicios, SA, Gas Natural SUR, SA i Gas Natural Comercializadora, SA, la certifica AC Camerfirma Certificados Camerales, entitat dependent de la Cambra de Comerç de Barcelona i degudament autoritzada. En el cas de les factures de Gas Natural SUR, SA, la signatura electrònica està certificada per AC Camerfirma Certificados Camerales, mentre que la signatura electrònica de les factures d'Unión Fenosa Comercial, SL està certificada per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Ambdues entitats estan degudament autoritzades per fer-ho.

 • On es troba la signatura electrònica? Com puc comprovar-la?

  La signatura electrònica es troba al document PDF. Les opcions de menú per accedir a la signatura varien en funció de la versió que tinguis instal·lada d'Acrobat Reader.

  Pots trobar a la part lateral esquerra una pestanya anomenada "Firmas", o bé una opció de "Firmas". Pel menú superior sempre trobaràs també l'opció de "Documento", opció "Firmas digitals". Independentment de per on accedeixis (tant si és per les accions del botó dret del ratolí sobre la signatura al document, o per l'opció del menú), hauràs de fer clic a "Validar firma". Si vols, pots anar a "Mostrar certificado", on veuràs l'emissor i la validesa del certificat i, a continuació, "Validar firma".

  Quan et trobis a l'opció de "Mostrar certificado" i l'estiguis visualitzant, podràs entrar a l'opció de "Confiar" i executar l'opció d'"Agregar como entitat de confianza". D'aquesta manera, quan tornis a obrir una factura electrònica de Gas Natural Fenosa en aquest ordinador, les dades de l'emissor ja estaran validades.

 • Com em dono de baixa en el servei Factura Online?

  Podràs donar-te de baixa del servei des de la teva Àrea clients, a la qual accediràs amb les teves claus. Si tens més d'un punt de subministrament amb el servei activat, pots triar de quin donar-te de baixa. La baixa del servei implicarà la reposició i la tramesa a la teva adreça postal de les factures en paper en el pròxim cicle de facturació. Deixaràs de rebre un correu electrònic per avisar-te d'una nova factura i no disposaràs de les factures electròniques que a partir de llavors rebis en paper, ja que una factura és única en un sol format. Al teu historial de factures hi haurà disponible cada factura en la versió electrònica o en paper que tinguessis activada en cada moment. Si gaudeixes del Pla Estalvi Online, aquest es rescindirà automàticament en el moment que no disposis de Factura Online.

Aquest lloc utilitza galetes pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i analitzar la teva activitat al web amb objectius estadístics i per mostrar publicitat. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Política de galetes